آشنایی با دیوار سبز خزه ای
دیوار سبز خزه ای یا همان moss walls نوعی از دیوارهای سبز به حساب می آید که خزه های آن زنده یا تثبیت شده و یا ترکیبی از هر دو می باشد. خزه های تثبیت شده به آن دسته از خزه هایی می گویند که به مانند دیوار سبز طبیعی، نیازی به مراقبت ندارد. گویی که این خزه ها زنده نیستند در صورت که همچنان جانی در بدن داشته و از طریق گلیسیرین های طبیعی و رنگ ها و همچنین فرآیندی خاص و فرموله شده، ظاهر آنها برای چندین سال، حفظ شده و ثابت باقی می ماند. شرایط نگهداری از آنها نیز از یک روز تا چندین سال ثابت بوده و درواقع به هیچگونه نگهداری نیاز ندارند. یعنی به نور، خاک، هرس، آبیاری و… نیازی نخواهید داشت. انواع مختلفی از خزه ها وجود دارد که میتوانید برای استفاده به سراغ آنها بروید؛ مثلا خزه ورقه ای، خزه گوزن شمالی و سرخس. بسیاری خزه های تثبیت شده را همان خزه های مصنوعی میدانند. اما واقعیت چیز دیگریست! خزه های مصنوعی همانطور که از اسمش پیداست ساخته دست انسان است و به هیچ عنوان طبیعی نمی باشد. این درحالیست که خزه های تثبیت شده کاملا طبیعی بوده، حتی زنده هستند و تنها طی مراحلی خاص و فرآیندهایی که توسط متخصصان صورت گرفته، به خواب رفته اند تا همچون گیاهان طبیعی هیچگونه نیازی به مراقبت نداشته باشند.
مطالب مرتبط قلوهسنگ یاسنگ قلوه ای رودخانهای
چرا باید از دیوار سبز خزه ای استفاده کنیم؟
این نوع از دیوارهای سبز را باید از جمله پرطرفدارترین دیوارها به جهت ایجاد فضای سبز بدانید زیرا از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است. از جمله مهم ترین آ«ها باید به عدم نیاز به هیچگونه مراقبت و حتی سیستم یا سرویس آبیاری اشاره کرد. از طرف دیگر دیوارهای خزه ای همچون عایق صوتی عمل می کنند که تا ۳۵درصد در برابر نفوذ صدا موفق عمل می کنند. علاوه بر تمام موارد گفته شده؛ بهره گیری از این نوع دیوارها کمک می کند تا در کاهش آلودگی و ذرات معلق در هوا و همچنین تصفیه هوا نیز نقشی موثر ایفا نمائید که در ایجاد فضای مطبوع تر نقشی موثر دارد. انعطاف پذیری دیوارهای خزه ای به شما این امکان را می دهد که هر گونه طرحی را ( لوگو یا تصویر) در هر اندازه ای ( از چند سانتیمتر تا چند ده متر) به راحتی پیاده سازی و اجرا کنید. این امر پنجره ی جدیدی در دنیای طراحی فضای سبز داخلی باز کرده است و به طراحان و معماران خلاق این امکان را داده تا با انعطاف هرچه بیشتر طرح و ایده های خود را پیاده سازی و اجرا کنند.
مزایا و معایب دیوارهای خزه ای
محال است محصولی به بازار معرفی شود، طرفداران زیادی را هم به سمت خود بکشاند اما مزایا و معایبی را به همراه نداشته باشد! • طراوت، تازگی و زیبایی را به گیاهان طبیعی هدیه می کند • نیازی به هیچگونه نگرانی از بابت نگهداری آن نخواهید داشت. • هزینه های پرداختی شما به راحتی کنترل می شود. • Moss walls را باید نوعی سیستم نوآورانه در ایجاد فضاهای سبز بدانید. • در کمترین زمان ممکن نصب خواهد شد. • فضای بسیار کمی را اشغال می کند با وجود تمامی اطلاعاتی که در این بخش خدمت شما ارائه شد، آیا فکر می کنید دیوار سبز خزه ای می تواند نیاز شما را برآورده سازد؟ گزینه مناسبی برای ایجاد فضای سبز محیط مسکونی یا اداری شما به حساب می آید؟
نظرات شما عزیزان:
|